Kirjoittajat

Blogin kirjoittajat ovat aloittaneet opiskelun kulttuurituotannon YAMK-tutkinnossa tammikuussa 2018. Monimuotokoulutuksena Helsingissä toteutettava tutkinto on suunnattu ammattiosaajille ja kulttuurialan kehittäjille. Blogin postaukset ovat osa tutkintoon sisältyvää opetusjaksoa Asiantuntijuus ja oman osaamisen kehittäminen.

Aalto, Mirva. Vantaan kaupungin kulttuuripalvelut, kulttuurituottaja. Työssäni tärkein motivaattori on halu kasvattaa lapsista ja nuorista kulttuurin ja taiteen kuluttajia. Tasa-arvoinen taidekasvatus kuuluu kaikille. Näyttelyt ja niiden pedagoginen ohjelmisto ovat suurin työsarkani. Teen yhteistyötä taidemuseon ja kaupunginmuseon kanssa. Tuotantoja on vuosien mittaan kertynyt erilaisista leffa-, monikulttuurisuus-, teatteri- ja yleisötapahtumista. Olen pikkutarkka tekstin laatija ja kausiesitteiden vimmainen toimittaja. Innostun helposti melkein mistä vain! Aikuistenkin pitäisi heittäytyä leikillisyyteen helpommin, siinä piilee luovuus. Minua kiinnostaa tiedottaminen, kestävä kehitys ja monikulttuurisuus. Vapaa-ajalla harrastan lasteni kanssa tohottamista, tanssia ja lenkkeilyä. Haaveenani on käydä enemmän tanssitunneilla ja oppia uusia lajeja.
Barbato, Belinda. Olen kohta 30-vuotias, Tampereella asuva turkulainen kulttuurituottaja ja graafikko. Olen työskennellyt koko työurani ajan kulttuurialan soveltavissa tehtävissä, suurimmaksi osaksi Suomeen muuttaneiden, sekä turvapaikanhakijoiden kanssa. Työtehtäviini on kuulunut koordinointia ja ohjausta, mutta toki myös tapahtumatuotantoa ja viestintää. Toivon, että tulevaisuudessa kulttuurituotannon kenttä laajentuisi yhä enemmän. Kulttuuri kaikissa muodoissaan saisi tavoittaa yhä suurempia ryhmiä niin vastaanottajan, kuin erityisesti tekijän roolien kautta. Työuran toivon vievän minut sellaisiin paikkoihin, joissa työn tuomaa kokemusta ja omia taitoja olisi mahdollista soveltaa uudenlaista toimintaa kehittävissä tehtävissä.
Vapaa-ajallani kuuntelen musiikkia, katselen elokuvia, harrastan liikuntaa, matkustelen mielelläni sekä leikin koirani kanssa. 
Granholm, Tiinaliisa. Projektipäällikkö, FM, kulttuurituottaja, opettaja ja opiskelija. Hanasaaren ruotsalais-suomalaisessa kulttuurikeskuksessa suunnittelen ohjelmia pohjoismaalaisille opettajille ja opiskelijoille, jotka tulevat kursseillemme syventämään tietämystään maamme kielistä, kulttuurista, historiasta ja yhteiskuntaoloista. Tai toisinpäin: välitän pohjoismaista kulttuuria suomalaisille koululaisille, opiskelijoille, opettajille. Tapahtuma- ja sisällöntuotannon lisäksi hallinnoin; rahoitus, raportointi, talousseuranta ja arviointi kuuluvat arkeeni. Ellen ole töissä, matkoilla tai kulttuuritapahtumissa, luultavasti saunon, neulon villasukkaa tai laiskottelen.
Haltia-Holmberg, Mirva. Olen markkinointialan ammattilainen, metsästämässä matkan varrelle kadonnutta kipinää kulttuurin keinoin.
Hirn, Sara. Olen kansainvälisen ammattiuran tehnyt tanssija-koreografi. Rantauduttuani takaisin Suomeen olen tanssijan työn ohella työskennellyt myös yrittäjänä sekä kehittänyt ja ollut mukana useissa uusissa aloitteissa, joista esimerkkinä kansainvälisten katutanssiopettajien Suomen vierailut, SADE-festivaalin perustaminen ja RAY:n rahoittama syrjäytymisen ehkäisyyn ja yhdenvertaisuuteen tähtäävä Dance for Social Change –hanke.
Olen utelias, halukas oppimaan uutta ja pyrin ymmärtämään laaja-alaisesti oman työni toimintaympäristöä ja mahdollisia haasteita. Monipuolisten työtehtävien lisäksi olen työn ohessa tehnyt täydentäviä opintoja mm. monikulttuurisuuden, johtajuuden, graafisen suunnittelun ja kokeilukulttuurin saralla.
Vuodesta 2017 olen työskennellyt mm. projektisuunnittelijana Tanssin talossa sekä perustanut yhdessä pitkäaikaisten kollegoidensa kanssa laadukkaaseen tanssintuotantoon ja tanssin arvostuksen nousuun tähtäävän WareHouse Collective ry:n.
Suhtaudun intohimoisesti tanssiin, haluan edistää yhdenvertaisuutta sekä mahdollistaa uusia alkuja ja taitavien tekijöiden taidonnäytteitä.
Ketola, Heidi. Alttoviulisti, joka pyrkii lisäämään musiikin saavutettavuutta ikääntyneiden parissa. Ammatiltani olen muusikko, yrittäjä ja tuottaja.  Nautin uuden oppimisesta ja siitä, kun saan muuttaa käsityksiäni ja kasvaa ihmisenä. Arvostan vanhuutta, koska ikääntyneet ovat ehtineet kypsymään minua kauemmin ja oletettavasti ovat siis kasvuprosessissa minua pidemmällä. Kotona minua ilahduttaa kaksi lasta ja yksi mies, joiden kanssa kokoamme palapeliä kalentereista. Vapaa-ajallani ja joskus myös työaikana juoksen, vaikka pyrin sitä välttämään. Muusikon juoksemisella kuvataan sitä, kun innoissaan soittaa liian nopeasti. Odotan mielenkiinnolla sitä, tulevatko nämä opinnot pyöristämään käsitystäni sosiaalisesta mediasta. Toistaiseksi vielä totean pohjalaisella kulmikkuudella: Minä en ole Facebookissa, vaan tässä.
Kokko, Laura. Taidehistoriasta ammentava taide- ja kulttuurialan asiantuntija, kuraattori ja tuottaja. Olen erikoistunut käyttökuvaan eli sarjakuva- ja kuvitustaiteeseen, graafiseen taiteeseen ja valokuvataiteeseen. Toimin mielelläni erilaisten projektien mahdollistajana ja sisällöntuottajana: tuotan näyttelyitä, tapahtumia, seminaareja, julkaisuja ja työpajoja. Konsultoin, kuratoin ja työskentelen taiteilijoiden työmahdollisuuksien parantamiseksi sekä alan historian tallentamiseksi ja näkyväksi tekemiseksi esimerkiksi Suomen Sarjakuvamuseon toiminnanjohtajana. Tällä hetkellä toimin kotikaupunkini Kuopion kaupungin kansainvälisten asioiden sihteerinä vastaten mm. yhteismarkkinoinnista ja Shanghai Pudongin ystävyyskaupunkitoiminnasta. 
Kääriäinen, Amanda. Toimin yrittäjänä antiikin, vintagen ja tapahtumien parissa. Perustin Vintage Style Events HKI -toiminimen pian tapahtuma-alan restonomiopintojeni päätyttyä vuonna 2014. Yrittäjyyden myötä sain mahdollisuuden yhdistää kiinnostukseni ja koulutuksen myötä kehittyneen osaamiseni: Myyn ja vuokraan aidosti vanhoja antiikki- ja vintage-esineitä kattauksiin ja tapahtumien somistuksiin. Yritykseni peruspalveluiden lisäksi olen ollut mukana erilaisissa tapahtumaprojekteissa tuottajan, markkinointisuunnittelijan ja somistajan rooleissa.
Yritykseni tarjoamat tuotteet ja palvelut perustuvat pitkälti visuaaliseen maailmaani. Henkilökohtaisesti minua puhuttelee eniten 1900 -luvun alun Art Nouveau -tyyli sekä sen kiinnostavat toisinnot 1960-70 -lukujen taitteesta. On kyse sitten esineistä, tapahtumista tai arkisesta elämästä, olen inspiroituneimmillani silloin, kun täysin odottamattomat palaset loksahtavat yhteen. Olen kontrasteja rakastava visualisti, jonka haaveena on muuttaa toiminnallaan ympäristöään entistä elämyksellisempään ja yksilöllisempään suuntaan.
Lähde, Hanna-Kaisa. 43v, Kulttuuri- ja nuorisotyön moniosaaja. Olen koko ikäni tehnyt töitä ihmisten parsissa vankilasta nuorisotyön ja lastenkulttuurityön kautta vastaanottokeskukseen. Innostaminen ja osallisuus ovat oman työkalupakkini keskeisimpiä työvälineitä. Innostukseni aiheeseen lähti jo aikoinaan nuorisotyön opinnoista viime vuosituhannella, kun törmäsin Paolo Freiren "sorrettujen pedagogiikkaan". Uskon, että osallisuuden kokemukset omassa elämässä voivat olla pienistä asioista kiinni. 
Sosiaalinen vahvistaminen kulttuurin keinoin on oman ammatti-identiteettini keskiössä. Olen saanut toteuttaa tätä ohjaajana vankilassa ja vastaanottokeskuksessa, Kriminaalihuollon tukisäätiöllä, kadulla tehtävässä etsivässä nuorisotyössä ja erilaisissa osallisuushankkeissa.
Tällä hetkellä olen unelmaduunissani Haminan kaupungilla nuorten osallisuustyöntekijänä. Työssä yhdistyy kaksi puolta, eli nuoret osana kaupungin päätöksentekoa, sekä nuorten omaehtoisten tapahtumatuotantojen tuki. 
Martikainen, Anna. Olen kulttuurialan, etenkin teatterin tiedottaja ja tuottaja, nyt kolmatta vuotta Nukketeatteri Sampossa. Aiemmin olen työskennellyt tuottajana Helsingin kaupungilla Annantalossa, Stoassa ja Kanneltalossa, organisoiden muun muassa Hurraa! lastenteatterifestivaalia. Työkokemusta minulla on myös muun muassa Saima Harmajan juhlavuoden tuottajana, lastenteatterijärjestö Assitej´n toimistosihteerinä, ammattiliiton toimistosihteerinä, tanssiteatterin tiedottajana, kaupan kassana ja mansikoiden poimijana. Minulla on myös luottamustehtäviä opiskelija- ja kuorojärjestöistä. Olen opiskellut teatteritiedettä, saksaa ja naistutkimusta Helsingin yliopistossa. Harrastan kuorolaulua Helsingin Laulussa.
En koskaan suunnitellut hakeutumista lastenkulttuurin pariin, mutta jotenkin kummasti päädyin sinne aina uudelleen ja olen viime aikoina huomannut, että lastenteatteri/nukketeatterikenttä on itse asiassa hyvin palkitseva työsarka. Tällä hetkellä työaikani jakaantuu syyskuusta toukokuuhun pyörivän lastenteatterin perusohjelmistosta tiedottamisen, apurahojen hakemisen ja elokuussa toista kertaa järjestettävän kansainvälisen nukketeatterifestivaalin SAMPO 2018 organisoinnin välille.
Erilaiset projektit ja taiteiden ja kulttuurin rajoja ylittävät hankkeet sekä ihmisten osallistumisen mahdollisuuksien lisääminen ja yhdessä tekeminen ovat lähellä sydäntäni. Minua ajaa halu oppia uutta ja kehittää itseäni jatkuvasti.
Merisaari, Janne. Olen turkulainen 39-vuotias FM ja kulttuurituottaja. Kulttuuri, taiteet sekä erityisesti musiikki ja teatteri ovat olleet intohimoni jo varhaisesta lapsuudesta lähtien. Olen entisiä musiikkiluokkalaisia ja tähän nuoruudessa yhdistynyt teatteriharrastus on ohjannut minut aikuisiällä toteuttamaan lapsuuden harrastuksia myös ammattina. Tällä hetkellä toimin Kamarikuoro Key Ensemblen toiminnanjohtajana. 
Mikkola-Ylitolva, Saara. Tanssitaiteen maisteri. Olen tanssinopettaja, taidepedagogi. Produktiokohtaisesti teen myös tanssijantöitä. Tällä hetkellä työskentelen Tanssiopisto Vinhassa rehtorina. Olen inspiroitunut ihmisten aidosta kohtaamisesta ja kehon viestimisen voimasta. Pedagogina olen kiinnostunut siitä, miten dialogisuus voisi itseisarvoisena integroitua taiteen opetustoimintaan ja sulautua sen rakenteisiin luontevasti. Kulttuurituotannon opintojen aikana tavoitteenani on oppia ymmärtämään tuotantoon liittyviä kokonaisrakenteita, syventyä taiteen ja kulttuurin innovatiivisiin taloudellisiin ratkaisuihin ja hahmottaa eri toimijoiden välisiä, luovia yhteistyömahdollisuuksia. Toivon, että taiteilijan rehellisyys ja tuottajan rationaalisuus sulautuvat minussa yhteen. Pyrkimyksenäni on kyetä toimimaan kestävien ratkaisujen innostajana ja mahdollistajana.   
Murtomäki, Johanna. Olen toiminut kymmenen vuotta erilaisissa tuottajan tehtävissä: markkinointiviestinnän projekteissa sekä kulttuuri- ja tapahtuma-alan tuotannoissa. Olen tällä hetkellä tuottajana mainostoimisto Folkissa. Markkinointiviestintä, luova suunnittelu ja tarinankerronta ovat juuri niitä asioita, joiden parissa haluan työskennellä. Haaveilen, että jonain päivänä voin olla mukana projekteissa, jotka muuttavat maailmaa ja rikkovat konventioita. Mielestäni on tärkeää, että joka päivä oppii jotain uutta.
Nirhamo, Mia. Klassisen baletin ja lastentanssin opettaja Espoon Tanssiopistossa.Olen työskennellyt urani aikana tanssijana, koreografina, vierailevana ohjaajana ja opettajana niin alan harrastajille kuin ammattilaisille. Erityisosaamisaluettani on tanssin varhaiskasvatus. Olen ollut kirjoittamassa Alkutanssi-opettajan opasta lasten kanssa työskenteleville. Pidän blogia http://tanssiitaaperonkanssa.blogspot.fi/ joka käsittelee lasten taidekasvatusta ja yleisesti lasten kulttuuria.  Minua innostavat taidesovellukset, joissa ihmiset kohtaavat tanssin ja taiteen äärellä luoden siltoja eri taidemuotojen ja eri kulttuurien välille. - Ars longa, vita brevis.
Osola, Aino. Työskentelen museolehtorina Espoon kaupunginmuseossa, Talomuseo Glimsissä. Vastaan yhdessä tiimini kanssa museon yleisöpalveluiden suunnittelusta, toteuttamisesta ja tiedotuksesta. Lisäksi toimin erilaisissa yleisöpalvelun yhteistyöverkostoissa, kuten Espoon kaupungin kulttuuri- ja liikuntapolku Kulps!:ssa ja kulttuurineuvolatyössä sekä Kulttuuria kaikille -palvelun alaisessa Kaikukortti-verkostossa. Teen tiimini kanssa tiivistä yhteistyötä myös 4H-yhdistyksen kanssa, joka pitää kotieläinpihaa museon yhteydessä kesäisin.
Lähivuosina olen ollut erityisen kiinnostunut matalan kynnyksen museopalveluiden järjestämisestä ja esiin tuomisesta sekä kulttuurin hyvinvointinäkökulman korostamisesta. Haluan saada uusia yleisöjä käymään museoissa, omalla rahalla tai tuetusti. Aivan erityisesti haluan, että jokainen kävijä astuu ulos museosta hyvällä mielellä ja jotakin uutta oppineena, joko itsestään, kaveristaan, ympäristöstään, kahvilatuotteista tai vaikka näyttelyn aiheesta.
Olen kutsumushistorioitsija ja viihdyn museoalalla hyvin. Haaveenani on kuitenkin oppia siitä vielä paljon uutta, mahdollisimman monesta eri näkökulmasta. 
Pyykkö, Katja. Työurani aikana olen saanut toimia laajasti ja monipuolisesti kulttuurin, viihteen ja median pelikentillä. Aloitin työsarkani kulttuurituottajaharjoittelijana tapahtumissa Tampereella elokuvan, teatterin ja festivaalijärjestelyiden parissa. Helsinki kulttuuripääkaupunki 2000–vuosi johti tieni projektiluonteisesti Helsinkiin. Musiikkielämä vei sittemmin mennessään; toimin tiedottajana ja artistien promoottorina kansainvälisessä levy-yhtiössä, sekä live-puolella ohjelmatoimistossa kiertue- ja konserttituotannoissa. Nykyisin työskentelen mediassa suunnitellen monimediaisia sisältöratkaisuja radioon, televisioon ja verkkoon. Kulttuurituotannon YAMK-opintojeni aikana haluan tarkastella ja kehitellä luovan alan ja yritysten välistä toimintaa. Etsiä uusia kohtaamispisteitä, joissa voidaan hyödyntää luontevan sisältöyhteistyön avulla luovaa osaamista eri toimialoilla. Tulevaisuudessa toivoisin edelleen suunnittelevani ja tuottavani työkseni ihmisille elämyksiä. Viihdettä ja kulttuuria - mukana ajan uudet ilmiöt. linkedin.com/in/katjapyykko; Instagram @katjapyy.
Rantalainen, Tanja. Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n kulttuurisihteeri. Työssäni edistän vammaisten ihmisten tasavertaista ja tulisieluista osallistumista kulttuurielämään taiteen tekijöinä ja kulttuurin kuluttajina. Olen Elokuvan Saavutettavuusfoorumin jäsen ja Sokeain Kuunnelmaraadin sihteeri. Rakkaimmat harrastukseni ovat käveleminen ja kirjallisuus.
Salmio, Leena. Musiikin voimaa, muotoilun hurmaa ja kaupunkikulttuurin lumoa – näistä innostun! Markkinointiviestinnän ja tapahtumatuotannon ammattilaisena olen ollut onnekas ja saanut tehdä töitä sekä kotimaisissa, että kansainvälisissä työyhteisöissä. Muotoilijan lasien kautta tiirailtuna, eri toimialoilla työskennellessäni monimuotoisen kulttuurin kiehtova maailma on aina kulkenut rintataskussani – ei repussani, siellä kulkee harrastuksistani huilu ja saksofoni nuotteineen. Elinikäinen oppiminen kuvaa toimintaani. Olen opiskellut erityispedagogiikkaa ja ammatillisen opettajan pedagogisen pätevyyden. Osana mitä minusta tulee isona -tavoitteita – kenties vielä tulee hetki, että jaan omaa osaamistani, joko työyhteisössä tai opetusmaailman puolella työskennellessäni. Nyt pidän ohjaamisen taitoa Viesti ry:n mentorina yllä. Ja sen alttofonin soittamisen aloitin vasta pari vuotta sitten, tein musiikkiopiston aikaisista haaveista totta. Koskaan ei ole myöhäistä, päinvastoin aina on oikea hetki.
Yli-Yrjänäinen, Heidi. Toimin tuottajana taiteen ja sosiaali- ja terveysalan rajapinnalla, ammattitaiteilijoiden ohjaamassa rikostaustaisten henkilöiden teatterissa, Porttiteatterissa. Tätä ennen työskentelin Ylioppilasteatterissa, jossa nykyteatteri teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. Taiteen itseisarvo, sekä taiteen saavutettavuus ja moniäänisyys ovat minulle tärkeitä teemoja joita haluan työssäni edistää.



Kommentit